Stichting Diaconie de Ark

Stichting Diaconie de Ark (Hollands Kroon) wil anderen tot steun zijn die in een moeilijke situatie zitten. Dit kan op velerlei gebieden...

Over Stichting Diaconie

Wij willen als Stichting zorg dragen voor mensen in Hollands Kroon die financiële nood hebben en daardoor aan de rand van de samenleving leven. Ook zijn er veel nevenactiviteiten. Als wij deze mensen een helpende hand bieden zie je in de meeste gevallen een positieve ontwikkeling ontstaan. Ze ervaren dat er weer een stukje aandacht is voor hun gezin en situatie!

Laatste nieuws

Heeft u een nood?

Ben u een “minima” in de gemeente Hollands Kroon en wilt u dat wij kijken of we u kunnen helpen met uw nood? Schroom dan niet en neem contact met ons op! Stuur een mail naar diaconie@veg-deark.nl of bel: 06-39230364.

Speelgoedbeurs

De tiende speelgoedbeurs komt eraan in oktober. De datum volgt zo spoedig mogelijk

1

4

2

3

Voedselbank

Elke donderdag kunnen minima gezinnen voedselpaketten ophalen op het uitgifte punt aan de Kerkring 1a te Middenmeer. Ook dit uitgiftepunt word gedreven door vrijwilligers. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de voedselbank? Loop even binnen bij ons inloopspreekuur op vrijdagmorgen in het Arker Boetje. Saskia Brink van Maatsch. Werk de Wering is dan aanwezig van 09.30 uur tot 10.30 uur. Zij zal samen met u kijken wat er mogelijk is.

Contactgegevens

 • Stichting Diaconie “De Ark” Hollands Kroon
 • Brugstraat 35 1775 BD Middenmeer
 • www.veg-deark.nl/diaconie
 • diaconie@veg-deark.nl
 • Mobiel nummer: 06 -39230364
 • Rekening nummer Rabobank: NL26 RABO 0111 1647 88
 • Inschrijving KVK: 852072016
 • Stichting Diaconie “De Ark” is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)(zie ook www.belastingdienst.nl), daarmee zijn uw giften aan Stichting Diaconie “De Ark.” Bekijk hier de ANBI Informatie van Stichting Diaconie “De Ark”

Openingstijden van het Arker Boetje

 • Maandag – 09.00 – 12.00 uur
 • Woensdag – 13.30 – 16.00 uur
 • Vrijdag – 09.00 – 12.00 uur en van 19.00 – 20.00 uur
 • Zaterdag – 10.00 – 12.00 uur

Stuur een bericht

Wie zijn wij

Lees meer over het bestuur en wat we doen

Het Arker Boetje

In het Arker Boetje kunnen minima mensen in de regio Hollands Kroon terecht voor heren, dames en kinderkleding, schoenen, linnengoed, handdoeken en aanverwante artikelen. Dit tegen een vergoeding van 1 euro per stuk. De opbrengst komt weer ten goede aan de zelfde doelgroep. Dit betreft meestal 2e hands kleding, maar schoon, goed, en nog prima te dragen. Het Arker Boetje word door vrijwilligers gedreven, en inmiddels werken we met 30 vrijwilligers die zich bezig houden met uitzoeken, klanten bedienen en bijhouden van de winkel.

IMG_6968

IMG_6972

IMG_6974

De winkel is gevestigd aan de Brugstraat 35 te Middenmeer. Het team van vrijwilligers staat onder leiding van de enthousiaste Marion In der Maur, Yvonne Zwart, Liesbeth Dros en Anja Kempeneers.

Als u spullen heeft aan te bieden, zal Yvonne Zwart contact met u hebben over de mail. Onze stichting groeit ontzettend snel, en met deze ontwikkelingen kan het dus zo zijn dat het even duurt voor u antwoord heeft. Het emailadres voor deze is: diaconie@veg-deark.nl

Kleding inbreng is mogelijk tijdens de openingstijden, graag heel en schoon. Kleding die door ons word afgevoerd omdat het niet verkocht word, of niet winkelwaardig is, gaat naar Reshare, hiervoor ontvangen wij een kilo-prijs die ook weer ten goede komt aan onze doelgroep.

Onze Vrijwilligers

Ondertussen hebben we ruim 30 vrijwilligers die zich inzetten voor het werk in het Arker Boetje. Even met z’n allen pauzeren hoort er ook bij.

 

Naamloos

3

2

1